BLAASKAPEL DE HEIKNEUTER

AUSTERLITZ

Blaaskapel de Heikneuter tijdens het festival 17 september 2023

Blaasfestival 2024 is op zondag 15 september 2024


Blaaskapel de Heikneuter is onderdeel van Fanfarecorps Erica. Wanneer de Blaaskapel, vroeger de Boerenkapel, is opgericht is niet helemaal duidelijk. Er is een foto van plm. 1955 (zie hieronder) waarop de Boerenkapel te zien is. Wij gaan ervanuit dat de kapel eind jaren 40, begin jaren 50 is opgericht. Marinus van Essen sr. was de drijvende kracht achter de Boerenkapel. Toen deze in 1967 overleed kwamen de activiteiten van de Boerenkapel op een laag pitje te staan. Dirigent Wakelkamp heeft op een gegeven moment het dirigeerstokje van de Boerenkapel ook opgepakt en de kapel nieuw leven ingeblazen en vanaf 1970 is Rinus van Essen de muzikaal leider van de kapel.

achter: F. van Essen (?) - Marinus van Essen - Willem van Nieuwenhuizen - Gijs Koudijs - Gerrit Lamoré - Kobus Dijkhors
voor: Bertus van Nieuwenhuizen - Nico van Essen - Wim Swenne - Henk Bos - Hamp van Nieuwenhuizen

Als sinds 1990 wordt het Blaasfestival georganiseerd door leden van de Blaaskapel, Erica en de "Aanhang"

Elk jaar weer een gezellig dorpsfeest! Het is een feest waar ook veel "oud-Austerlitzsers" naar toe komen en onder het genot van een drankje en gezellige muziek, worden veel herinneringen opgehaald. Ook voor de deelnemers is dit festival een gezellige middag.

BLAASFESTIVAL

31e Blaasfestival 17 september 2023

Er was een warme en zonnige zondag beloofd. Helaas begon de dag met regen, maar de voorspelling was dat het 's middags droog zou zijn. We hebben gelukkig het Festival buiten kunnen houden en het was weer gezellig!
Helaas hadden er twee orkesten afgezegd, maar de andere deelnemers hebben er met elkaar ervoor gezorgd dat er de hele middag muziek was. Afwisselend op het plein en in de muziektent. Onze leerlingen mochten een aantal nummers met DAD Barst Los meespelen, dat was heel erg leuk en de leerlingen (en bezoekers) hebben ervan genoten!

We kijken terug op een geslaagd festival. Alle deelnemers en bezoekers hartelijk dank! Graag tot volgend jaar 15 september 2024!

 
 

DEELNEMERS BLAASFESTIVAL 17 SEPTEMBER 2023

DEELNEMERS BLAASFESTIVAL 18 SEPTEMBER 2022